Veelgestelde vragen

Wat kost een oogmeting?

Bij LaVér Optiek is uw oogmeting altijd gratis, service staat bij ons voorop! Wil je een oogmeting laten doen voor het aanmeten van contactlenzen? Maak dan een afspraak met Sven & Paula. Tijdens deze afspraak wordt er een uitgebreide oogmeting uitgevoerd. 

Moeten mijn lenzen uit tijdens een oogmeting?
Draag je harde lenzen? Doe deze dan minimaal 24 uur voor de oogmeting uit. Contactlenzen beïnvloeden de vorm van je hoornvlies. Hierdoor is het resultaat van de oogmeting niet meer objectief. Let op: een oogmeting is iets anders dan een contactlenscontrole. 
Bij een contactlenscontrole moet je jouw lenzen namelijk wél in hebben. Doe je lenzen minimaal een paar uur van tevoren in, zodat onze contactlensspecialist een goede controle kan uitvoeren. 
Tips om het beste uit jouw oogmeting te halen
  • Maak van tevoren online een afspraak of bel even om een afspraak in te plannen zodat u niet voor niets naar de winkel komt.
  • Plan de afspraak met Sven of Paula wanneer je je fit en uitgerust voelt. Bijvoorbeeld in de ochtend, wanneer je nog niet hebt gewerkt.
  • Informeer ons over eventueel medicijngebruik of over een chronische aandoening, zoals diabetes. Dit kan van invloed zijn op je ogen.
  • Neem (als je dit draagt) je huidige bril of contactlenzen mee en vertel ons wat goed en niet goed is aan je bril of lenzen.
  • Draag je harde contactlenzen en wil je deze afwisselen met het dragen van een bril? Doe je contactlenzen 24 uur voor het onderzoek uit. Lenzen beïnvloeden namelijk de vorm van het hoornvlies, waardoor het resultaat van de meting niet objectief is. Je kunt je bril wel blijven dragen voor de oogmeting.
Moet ik een afspraak maken voor een bezoek aan de winkel?
We raden je aan om een afspraak te maken voor een winkelbezoek. Klanten met een afspraak hebben voorrang. Je kunt een afspraak maken voor:
  • Oogmeting voor een bril
  • Oogmeting voor lenzen
  • Het passen van een bril en/of zonnebril
  • Het ophalen van een bril, zonnebril, lenzen en/of lenzenvloeistof
  • Reparaties van een bril en/of zonnebril
Waarom zijn sommige contactlenzen duurder dan andere?

De prijs van lenzen hangt af van het materiaal, de zuurstofdoorlaatbaarheid en hoe lang je ze kunt dragen. In onze winkel kunnen Sven en Paula je hier alles over vertellen!

Wat is de levertijd van lenzen?

Voor de meeste lenzen geldt een levertijd van een aantal dagen. Zorg ervoor dat je dus altijd op tijd nieuwe lenzen besteld.

Hoe weet ik wat de afwijking van mijn as / cilinder / basiscurve (radius) is?

De gegevens van jouw contactlenzen staan altijd op de verpakking waarin je ze krijgt toegestuurd. Bij een bril is dit niet af te lezen. Heb je vragen over je zicht of last van klachten, kom dan gelijk langs voor een nieuwe oogmeting.

Ik wil graag contactlenzen gaan dragen. Hoe pak ik dat aan?

Als je overweegt om contactlenzen te nemen, adviseren we je langs te komen in onze winkel. Sven en Paula helpen je graag de juiste soort te vinden. Je krijgt een uitgebreide oogmeting met duidelijke uitleg. Tevens plannen wij een afspraak in voor een lensinstructie. Hierbij leren wij jou hoe je de lenzen in en uit kunt krijgen en leggen wij alles uit over het onderhoud van desbetreffende lens.

Geldt de oogmeting voor m'n bril ook bij lenzen?

Nee, helaas niet. Voor contactlenzen is een aparte meting nodig om na te gaan welk type lens het beste past bij jouw ogen. Je kunt er een afspraak via onze website of even naar de winkel bellen.

Welke lens kan ik het beste gebruiken?

Kom voor persoonlijk advies naar LaVér Optiek. Sven en Paula passen verschillende contactlenzen met je om te bepalen welk type je nodig hebt. 

Kan ik mijn online bestelde zonnebril in de winkel laten afstellen?

Ja, dat kan. Helemaal gratis zelfs! Kom gerust eens langs in onze winkel. 

Kan ik mijn zonnebril laten repareren?

In onze winkel beoordelen we of jouw kapotte zonnebril nog te maken is. Mocht deze niet meer te repareren zijn kijken we samen met u naar een passende oplossing.

Zijn al jullie zonnebrillen online te bestellen?

In onze webshop vind je onze meest populaire zonnebrillen. In onze winkel vind je nog meer modellen en merken, kom dus gerust een keer langs.

Zit de bril er niet tussen die je zoekt? Vraag het ons, misschien kunnen we deze voor u bestellen.